Hoppa till innehåll

Rapport från tandemcyklingen på Bornholm, 25-28 juli 2019

Torsdag 25 juli träffades vi i Ystad och åt middag, innan det bar av med båt till Bornholm. Väl framme tog vi buss till Nexö, där vårt vandrarhem låg.

Fredag

Efter frukost på fredag gjorde vi oss klara för första cykeletappen, en 5 km tur till en strand där vi tänkte tillbringa större delen av dagen. Efter lite strul med cykelhjälmar och inställning av sadlar kom vi iväg. Vädret var mycket vackert och cykelturen gick bra. Framme på stranden tillbringade vi hela eftermiddagen med sol, bad, lunch, glass och trevligt umgänge. På kvällen åt vi gemensam middag på en restaurang Nexös hamn.

Lördag

Efter en stadig frukost gav vi oss av på nya äventyr med våra tandemcyklar, denna dags mål var Svaneke, ca 20 km norr om Nexö. På vägen dit gjorde vi ett stopp vid en mycket vacker gammal väderkvarn, där några gick upp i kvarnen för att upptäcka detta fantastiska stycke kultur och industrihistoria. Några valde att stanna på markplan för att ta en titt i souveniraffären och glass i solen.

I Svaneke flanerade vi sedan runt i den gamla vackra staden, besökte några butiker och såg en gammal bil som väckte stor entusiasm hos delar av sällskapet. Vi besökte även en chokladfabrik, åt glass och hann med ytterligare besök i någon butik, innan det var dags att rikta cyklarnas styre mot Nexö igen. På lördagskvällen valde vi en ny restaurang i Nexös vackra och pittoreska hamnkvarter. Efter en god middag avslutades kvällen med att vi fick uppleva hur ett stort skolfartyg från Lettland seglade in i hamnen precis nedanför restaurangen.

Söndag

Efter en mycket tidig frukost var det dags att anträda resan tillbaka till Rönne och vidare hem till Sverige igen. Efter någon timmas flanerande i Rönne tog vi båten tillbaka till Ystad. Här skiljdes vi åt, då flertalet skulle åka tåget till Stockholm, medan två av oss var nästan hemma, då vi bor i Skåne.

Hälsningar från Reine Gunnarsson

(Syntolkning. Bild 1: En strandbild med deltagarna på filtar, solen skiner, himlen är blå. Bild 2: delar av gänget framför sina cyklar, grönska i bakgrunden. Bild 3: paus vid rökeriet i Nexö, deltagarna vid sina cyklar och marknadstält i bagrunden. Bild 4: den ståtliga vitrappade väderkvarnen i Årsdalen. Bild 5: en vacker havsutsikt i Svaneke, vågorna slår mot stenarna i strandkanten, solen lyser. Bild 6: glassmagasinet i Svaneke, en stor gul byggnad i klassisk dansk stil och en ljusrosa i samma stuk. Deltagarna står utanför, en stor reklamskylt i form av en glass syns.)

Träffa några medlemmar!

en bild på familjen Åberg (Lotta, Torbjörn, Oliver och Hugo), tagen i en skidbacke. Alla har täckkläder, hjälmar och skidglasögon, i Torbjörns glasögon reflekteras hans hand som tar fotot. Det är lite disigt väder och i bakgrunden skymtar granar.

Hej familjen Åberg!

Hej familjen Åberg! Hur och när kom ni med i Aktiva Synskadade? Vi letade på nätet efter en förening för synskadade och hittade då Aktiva

Läs mer »
Mikael Åkerberg spelar goalball

Hej Mikael Åkerberg!

Hej Mikael Åkerberg, funktionär och ansvarig tränare för goalballverksamheten! Hur kom du med i Aktiva Synskadade?Det var genom att jag började spela goalball i föreningen. Efterhand

Läs mer »
Ingrid Wallsten gör tummen upp

Hej Ingrid Wallsten!

Hej Ingrid Wallsten! Hur kom du med i Aktiva Synskadade?Det var mamma som fixade det. Hur länge har du varit med?2 år. Vad gör du

Läs mer »
Porträttbild på Adrian Mikkelsen. Han har ljusgrön tröja, glasögon med mörka bågar och tittar in i kameran

Hej Adrian Mikkelsen!

Hej Adrian Mikkelsen! Hur kom du med i Aktiva Synskadade?Det var mina föräldrar som berättade om föreningen för mig när jag var liten. Hur länge

Läs mer »

Aktivitetskalender

Vår Facebook