Hoppa till innehåll

Stödprojekt

Hjälp till tal- och punktskriftsbiblioteket i Sarajevo

Aktiva Synskadade hjälpte under flera år Tal- och Punktskriftsbiblioteket, TPB, i Sarajevo. Vi har bidragit med medel till både teknisk utrustning och till löpande utgifter för förbrukningsmateriel och kostnader för inläsning av nya talböcker.

Bidragen har varit mycket uppskattade och i vissa fall en förutsättning för att biblioteket ska kunna fortsätta sin ordinarie verksamhet. I Bosnien-Herzegovina får tyvärr de kulturella institutionerna sina statliga bidrag nedskurna, när landet i stort har det svårt. I samband med våra besök och även i andra sammanhang har vår hjälp uppmärksammats av TV, radio och tidningar. Aktiva Synskadade är numera kända i hela Bosnien-Hercegovina, ända upp på regeringsnivå. Biblioteket har låntagare över hela världen, vilket betyder att vårt engagemang sprids över taltidningar långt utanför gränserna.

 

Läger för lettiska barn

Aktiva Synskadade bjöd under många år år in synskadade barn från staden Cesis, Lettland, på sommarläger. Lägren hölls för det mesta på föreningens lägergårdar i Örbyhus, men vid något tillfälle även i Lettland. Det var mycket uppskattat av både de lettiska och de svenska barnen. 2004 firade vi 10-årsjubileum av samarbetet. Föreningen har även vid ett flertal tillfällen besökt Lettland och gett stöd direkt på plats till olika verksamheter i landet.


Swish logotype

Vill du stötta os via Swish så är numret 900 96 97.

Vill du stötta os via vårt bankgiro-konto så är numret BG 900-9697.