Hoppa till innehåll

Rapport från Mälargårdsklassikern och kräftskiva 21-23 augusti

Totalt 26 personer deltog på årets upplaga av Mälargårdsklassikern och den tillhörande kräftskivan, som nu efter sitt andra genomförande kan kallas för tradition!

Samtliga deltog på ett eller annat sätt i de olika idrottsgrenarna, samt fixande av lördagskvällens kräftskiva. Efter fredagsfika och samling med presentation och genomgång av helgen, inventerades hur många som ville cykla, så vi kunde para ihop deltagarna med varsin pilot på föreningens fem tandemcyklar.

Eftersom intresset var så stort, så blev det två grupper och starten för den första var på lördag kl. 10. Det blev en runda på 15 km, som alla klarade galant med en vätske- och energipaus efter ungefär halva sträckan. Lunchen intogs i form av grillade hamburgare på badön följt av bad och simning mellan bryggan och stranden och tillbaka, sammanlagt ca 400 m. Även detta klarade alla som fisken i vattnet, och vår följebåt som roddes av två funktionärer behövde inte slänga i livbojen, utan kunde koncentrera sig på att heja och ta lite bilderna.

När den sista väl kunde slita sig från badandet var det dags att börja ordna inför kvällens middag på Mälarviks fina innergård. Där dukade vi upp med fler bord än nödvändigt för att kunna hålla lite extra avstånd med tanke på covid-19. Det bjöds på två sorters kräftor, räkor, västerbottenostpaj, nybakade baguetter med mera, och korv med bröd till barnen såklart! Maten serverades av ett fåtal funktionärer med plasthandskar, allt för att minska eventuell smittspridning, och lagom till att barn och ungdomar fått sitt, så öppnade himlen sig och regnet började ösa ner. Även kraftig vind tog tag i dukar och glas och bestick flög åt alla håll och kanter.. Snabbt tog vi skydd under taket och som tur var blev regnet kortvarigt och en vacker regnbåge visade sig och kräftskivan kunde fortsätta.

På söndagen var det dags för helgens final, att springa en 9,3 km lång runda, där åtta tappra deltagare sprang, en cyklade, några promenerade och några åkte golfbil för att heja, peppa, spela musik och bistå med vätska och energipåfyllning. Trötta men stolta och nöjda kom alla i mål, och efter lunch delades varsin chokladmedalj ut till alla barn och ungdomar. De vuxna fick nöja sig med äran och applåder. Efter packning och städning bar det av hemåt igen efter en mycket trivsam helg!

Ansvariga ledare var Maria Wåglund och Anna Nilsson.

Syntolkning: Bild 1: 2 personer på tandemcykel, de har gula västar på sig och ser glada ut. Bild 2: 2 personer på tandemcykel, på gården. Den främre personen sträcker armarna ut åt sidan. I bakgrunden syns en till tandemcykel. Bild 3: Ett gäng personer springer på en solig väg, i förgrunden ett barn på cykel. Bild 4: Ett gäng personer som går på en väg, bilden är tagen bakifrån och runt om skymtar fält och grönskande träd. Bild 5: Närbild på två personer som springer, den ena gör tummen upp mot kameran. I bakgrunden skog. Bild 6: Ett gäng på badbryggan, flertalet i badkläder, några är på väg upp på bryggan via stegen. I förgrunden en hand som vinkar. Bilden är tagen från vattnet och in mot land. Bild 7: Ett gäng huvuden som sticker upp ur vattnet, simmandes mot kameran. Bilden är tagen utifrån vattnet och in mot land.Bild 8: En man som står framför ett buffébord, han har blå jeanskjorta på sig. På borden dignar bröd, sallader och olika skålar med mat.Bild 9: Zaiga iklädd tröja med kräftor på och röd kofta, samt Maria klädd i blå klänning med blommor. Framför dem flera fat med kräftor och räkor.

Träffa några medlemmar!

en bild på familjen Åberg (Lotta, Torbjörn, Oliver och Hugo), tagen i en skidbacke. Alla har täckkläder, hjälmar och skidglasögon, i Torbjörns glasögon reflekteras hans hand som tar fotot. Det är lite disigt väder och i bakgrunden skymtar granar.

Hej familjen Åberg!

Hej familjen Åberg! Hur och när kom ni med i Aktiva Synskadade? Vi letade på nätet efter en förening för synskadade och hittade då Aktiva

Läs mer »
Mikael Åkerberg spelar goalball

Hej Mikael Åkerberg!

Hej Mikael Åkerberg, funktionär och ansvarig tränare för goalballverksamheten! Hur kom du med i Aktiva Synskadade?Det var genom att jag började spela goalball i föreningen. Efterhand

Läs mer »
Ingrid Wallsten gör tummen upp

Hej Ingrid Wallsten!

Hej Ingrid Wallsten! Hur kom du med i Aktiva Synskadade?Det var mamma som fixade det. Hur länge har du varit med?2 år. Vad gör du

Läs mer »
Porträttbild på Adrian Mikkelsen. Han har ljusgrön tröja, glasögon med mörka bågar och tittar in i kameran

Hej Adrian Mikkelsen!

Hej Adrian Mikkelsen! Hur kom du med i Aktiva Synskadade?Det var mina föräldrar som berättade om föreningen för mig när jag var liten. Hur länge

Läs mer »

Aktivitetskalender

Vår Facebook