Hoppa till innehåll

Rapport från Mälargårdsklassikern & Kräftskiva 23-25 augusti

Hej! Här kommer rapport från förra helgens härliga aktivitet! Bilder hittar du längst ned i inlägget.

Totalt 27 personer samlades på Mälargårdarna för att uppleva föreningens allra första egna klassiker, samt delta på kräftskivan som hölls på lördagskvällen!

Alla var på ett eller annat sätt med i loppen, som bestod av 15 km cykling och 200 meter simning på lördagen, och 9 km löpning på söndagen. De som inte cyklade, simmade eller sprang, (antingen som deltagare eller ledsagare/pilot till tandemcyklarna), servade och pumpade cyklar, hejade och bistod med dryck och energiintag längs vägen. Alla var otroligt duktiga och förutom lite luftfattiga däck, något kedjehopp och lite utmattning, flöt alla lopp på väldigt bra!

Vädret var också på vår sida. Lagom varmt när vi cyklade och strålande solsken vid både simningen och löpningen. Det var nästan lite för varmt när vi sprang, men man ska inte klaga – ett svalkande dopp i Mälaren vid målgång gjorde susen!

Lördagskvällen bjöd på kräftskiva, uppdukad på Mälarviks innergård, på vår nya fina terass med utsikt över Mälaren! Vi hade hattar och tutor och det serverades kräftor i mängder, räkor, goda pajer, (däribland västerbottenostpaj såklart), sallader och såser. Till barnen och dem som inte åt sig mätta på kräftor serverades kycklingspett, pommes frites och korv med bröd. Det blev en härlig kväll som avrundades med chokladpudding med vispgrädde och hallon samt livemusik på pianot och sällskapsspelet TP.

Tack alla som var med, så hoppas vi på en lika härlig repris nästa år!

Syntolkning:

Bild 1: Löpning på gång, här precis innan start, en grupp personer som står beredda med gula västar. 
Bild 2: Tre personer redo med cyklarna.
Bild 3: Några personer i strandkanten.
Bild 4: Sol och bad, ett härligt svalkande dopp efter löpningen! Bild från bryggan där flera personer badar, solen skiner.
Bild 5: Utsikt från stranden över bryggan, några barn syns och kanske något som fiskar längst ut?
Bild 6: Barn på solig brygga.
Bild 7: En person ligger i solgasset på bryggan, med armarna utsträckta.
Bild 8: Närbild på ett fat kräftor, en skål räkor och en västerbottenspaj.
Bild 9: Ett gäng vid ett dukat långbord, med tallrikar med kräftmotiv, pappershattar på huvudena och färgglada serpentiner som dekoration.
Bild 10: En porträttbild på en person med dignande tallrik, kräfthatt och en kräfta i handen.


Träffa några medlemmar!

en bild på familjen Åberg (Lotta, Torbjörn, Oliver och Hugo), tagen i en skidbacke. Alla har täckkläder, hjälmar och skidglasögon, i Torbjörns glasögon reflekteras hans hand som tar fotot. Det är lite disigt väder och i bakgrunden skymtar granar.

Hej familjen Åberg!

Hej familjen Åberg! Hur och när kom ni med i Aktiva Synskadade? Vi letade på nätet efter en förening för synskadade och hittade då Aktiva

Läs mer »
Mikael Åkerberg spelar goalball

Hej Mikael Åkerberg!

Hej Mikael Åkerberg, funktionär och ansvarig tränare för goalballverksamheten! Hur kom du med i Aktiva Synskadade?Det var genom att jag började spela goalball i föreningen. Efterhand

Läs mer »
Ingrid Wallsten gör tummen upp

Hej Ingrid Wallsten!

Hej Ingrid Wallsten! Hur kom du med i Aktiva Synskadade?Det var mamma som fixade det. Hur länge har du varit med?2 år. Vad gör du

Läs mer »
Porträttbild på Adrian Mikkelsen. Han har ljusgrön tröja, glasögon med mörka bågar och tittar in i kameran

Hej Adrian Mikkelsen!

Hej Adrian Mikkelsen! Hur kom du med i Aktiva Synskadade?Det var mina föräldrar som berättade om föreningen för mig när jag var liten. Hur länge

Läs mer »

Aktivitetskalender

Vår Facebook