Hoppa till innehåll

Rapport från Prova-på-dag i löpning, 8 oktober 2023

Det var ett femton-tal personer, inklusive deltagare och ledsagare, se bifogad deltagarförteckning, som var med på det här evenemanget. Vi höll till i och runt omkring DBFK-s klubbstuga i Orhem.

Anna Nilsson, ordförande i DBFK inledde med att hälsa välkommen och gå igenom programmet för dagen. Sedan presenterade vi oss för varandra.

Nina Rolfsdotter, som är löparcoach, höll i alla aktiviteter.

Uppvärmningen bestod av att vi löpte, i sakta uppvärmningstakt, fram och tillbaka mellan stugan och bilvägen. Det är en sträcka på ungefär 1500 meter, och tillbaka. Därefter lärde vi oss de tre viktigaste momenten för en bra löpning:

  • Att löpa med små steg.
  • Att sätta ner foten under kroppen.
  • Att röra axlarna uppåt, en i taget och fortfarande vara avslappnad.

I pausen grillade vi korv och till det fanns kaffe, te, saft och vatten.

Dagens sista pass handlade om hur man kan träna kroppen för att klara löpning bättre och bättre. Vi fick testa övningar för mage, rygg, höfter, knän och armar, övningar som man lätt kan göra hemma utan redskap.

Och hur övar man att springa på löparband med axelrörelser?

Man kan sätta ett snöre i något av handtagen på löparbandet och hålla i snöret i stället för i handtagen.

Vill vi fortsätta med löpning?

Ett förslag som kom fram var att vi ska träffas ungefär en gång i månaden från och med senare delen av mars, 2024, i klubbstugan för att löpa. Håll utkik efter annonserna.

Det blev en toppendag där solen efter ett tag värmde gott. Evenemanget var ett samarbete med DBFK (De blindas fritidsklubb). Vi vill rikta ett stort tack till Nina för hennes tid och engagemang 😊.

Träffa några medlemmar!

en bild på familjen Åberg (Lotta, Torbjörn, Oliver och Hugo), tagen i en skidbacke. Alla har täckkläder, hjälmar och skidglasögon, i Torbjörns glasögon reflekteras hans hand som tar fotot. Det är lite disigt väder och i bakgrunden skymtar granar.

Hej familjen Åberg!

Hej familjen Åberg! Hur och när kom ni med i Aktiva Synskadade? Vi letade på nätet efter en förening för synskadade och hittade då Aktiva

Läs mer »
Mikael Åkerberg spelar goalball

Hej Mikael Åkerberg!

Hej Mikael Åkerberg, funktionär och ansvarig tränare för goalballverksamheten! Hur kom du med i Aktiva Synskadade?Det var genom att jag började spela goalball i föreningen. Efterhand

Läs mer »
Ingrid Wallsten gör tummen upp

Hej Ingrid Wallsten!

Hej Ingrid Wallsten! Hur kom du med i Aktiva Synskadade?Det var mamma som fixade det. Hur länge har du varit med?2 år. Vad gör du

Läs mer »
Porträttbild på Adrian Mikkelsen. Han har ljusgrön tröja, glasögon med mörka bågar och tittar in i kameran

Hej Adrian Mikkelsen!

Hej Adrian Mikkelsen! Hur kom du med i Aktiva Synskadade?Det var mina föräldrar som berättade om föreningen för mig när jag var liten. Hur länge

Läs mer »

Aktivitetskalender

Vår Facebook