Hoppa till innehåll

Kolmården och midnattsloppet!

När sommaren närmar sig sitt slut åker föreningen till Kolmården för att under två dagar besöka djurparken och Bamseland men också Kolmårdens egen Safari Camp för övernattning. Vi tar också på oss löparpjucksen och ger oss ut i Stockholmsnatten och springer midnattsloppet.

Närmare en riktig Afrikaresa än vistelsen på Safari Camp kan man inte komma. Här bor vi granne med savannens vilda djur, äter barbeque-buffe vid lägerelden och upplever ett närgånget möte med savannens konung lejonet.

Denna aktivitet har ett begränsat antal platser och vänder sig till föreningens barnfamiljer. När anmälan är genomförd får du senare en bekräftelse baserad på föreningens målgruppsprioritering.

Sovplatser

Aktiva synskadade har bokat hela tältområdet som består av två och tremanna-tält.

Kostnad

Barn i åldrarna 3 till och med 14 år: 500 kronor

Vuxen 15 år och uppåt. 1000 kronor

0-3 år gratis

Följande Ingår i kostnaden

 Transport från Telefonplan, två dagar på Kolmårdens djurpark (och Bamseland), BBQ buffe, lejonmöte, tältplats på African camp och Frukost samt inträde till African SPA och relax.

 Lunch lördag och söndag ingår inte.

Ansvarig ledare: Elin Gräslund

Sista anmälningsdag: fredagen den 9e juni 2018

http://www.kolmarden.com/boende/safari_camp

 

Midnattsloppet 2018

 Den 18e augusti hålls det 37:e midnattsloppet i Stockholm. I år anordnar Aktiva synskadade ett löparkalas på söder med mycket motion i fokus. Alla föreningsmedlemmar i åldrarna 0-15 år är välkomna att testa sina löparsteg och kanske få sin första medalj! Föreningen kommer i år däremot enbart erbjuda plats på stora midnattsloppet för vuxna med synnedsättning. Som seende är du varmt välkommen att anmäla dig som ledsagare under antingen barnloppen eller stora midnattsloppet. Vi önskar att du vid anmälan skriver in vilket eller vilka lopp du eller ni vill springa. Oavsett om du anmäler dig själv och eller dina barn kommer det hållas med gemensam picknick i anslutning till loppen som en del av denna aktivitet. Närmare information om samling och tider kommer då anmälningarna är klara.

 

Mini-mil för barn 2 till 8 år: 60 kronor

Lilla midnattsloppet för ungdom 8 till 15 år: 100 kronor

Stora midnattsloppet för personer med synnedsättning från 16 år och uppåt: 300 kronor

Ledsagare bjuds på picknick.

 

I priset ingår midnattsloppets tröja, medalj och picknick med kalastema.

 

Ansvariga ledare: Elin Gräslund och Maria Wåglund.

 

Anmäl er som vanligt till kansliet senast 15/6.

Träffa några medlemmar!

en bild på familjen Åberg (Lotta, Torbjörn, Oliver och Hugo), tagen i en skidbacke. Alla har täckkläder, hjälmar och skidglasögon, i Torbjörns glasögon reflekteras hans hand som tar fotot. Det är lite disigt väder och i bakgrunden skymtar granar.

Hej familjen Åberg!

Hej familjen Åberg! Hur och när kom ni med i Aktiva Synskadade? Vi letade på nätet efter en förening för synskadade och hittade då Aktiva

Läs mer »
Mikael Åkerberg spelar goalball

Hej Mikael Åkerberg!

Hej Mikael Åkerberg, funktionär och ansvarig tränare för goalballverksamheten! Hur kom du med i Aktiva Synskadade?Det var genom att jag började spela goalball i föreningen. Efterhand

Läs mer »
Ingrid Wallsten gör tummen upp

Hej Ingrid Wallsten!

Hej Ingrid Wallsten! Hur kom du med i Aktiva Synskadade?Det var mamma som fixade det. Hur länge har du varit med?2 år. Vad gör du

Läs mer »
Porträttbild på Adrian Mikkelsen. Han har ljusgrön tröja, glasögon med mörka bågar och tittar in i kameran

Hej Adrian Mikkelsen!

Hej Adrian Mikkelsen! Hur kom du med i Aktiva Synskadade?Det var mina föräldrar som berättade om föreningen för mig när jag var liten. Hur länge

Läs mer »

Aktivitetskalender

Vår Facebook