Hoppa till innehåll

Föreläsning med Sara Lynard a k a @glaukomsara

Välkommen på en föreläsning om att vara ung sjukhuspatient, bemötandefrågor, självkänsla, självförtroende och hur man hittar olika vägar till lösningar, men också acceptans.

”Mitt namn är Sara. Jag är 28 år och bor i Malmö tillsammans med min sambo och vår som Elton som är lite över ett år. Jag föddes med katarakt (grå starr) och var blind tills de opererade mina ögon vid 2,5 månad. Därefter fick jag glaukom (grön starr). Jag ser idag 30% ca på ett öga och är blind samt bör protes på det andra.

Jag jobbar inom området rehabilitering och arbete för personer med funktionsnedsättning. Jag driver även instagramkontot ”glaukomsara” där jag delar med mig av mitt liv som funktionsnedsatt och om glaukom, min vardag och saker ur ett perspektiv från mig. Jag började föreläsa för att jag vill ge en synvinkel från min sida.”

När: lördag 20 april, 14.30-16.30

Anmälan: senast 15 april, till kansli@aktivasynskadade.org

Kostnad: gratis, vi bjuder på fika

Plats: Vretenborgsvägen 28, Västberga, Sthlm (Aktivas kansli)

Digitalt: via Teams

Kollektivt: T-bana till Midsommarkransen, därefter 5 min gång.

För vem: för alla, du behöver inte vara medlem hos oss!

Ansvarig: Linnea Eklund (kanslist)

Träffa några medlemmar!

en bild på familjen Åberg (Lotta, Torbjörn, Oliver och Hugo), tagen i en skidbacke. Alla har täckkläder, hjälmar och skidglasögon, i Torbjörns glasögon reflekteras hans hand som tar fotot. Det är lite disigt väder och i bakgrunden skymtar granar.

Hej familjen Åberg!

Hej familjen Åberg! Hur och när kom ni med i Aktiva Synskadade? Vi letade på nätet efter en förening för synskadade och hittade då Aktiva

Läs mer »
Mikael Åkerberg spelar goalball

Hej Mikael Åkerberg!

Hej Mikael Åkerberg, funktionär och ansvarig tränare för goalballverksamheten! Hur kom du med i Aktiva Synskadade?Det var genom att jag började spela goalball i föreningen. Efterhand

Läs mer »
Ingrid Wallsten gör tummen upp

Hej Ingrid Wallsten!

Hej Ingrid Wallsten! Hur kom du med i Aktiva Synskadade?Det var mamma som fixade det. Hur länge har du varit med?2 år. Vad gör du

Läs mer »
Porträttbild på Adrian Mikkelsen. Han har ljusgrön tröja, glasögon med mörka bågar och tittar in i kameran

Hej Adrian Mikkelsen!

Hej Adrian Mikkelsen! Hur kom du med i Aktiva Synskadade?Det var mina föräldrar som berättade om föreningen för mig när jag var liten. Hur länge

Läs mer »

Aktivitetskalender

Vår Facebook