Hoppa till innehåll

Årets första aktiviteter

Ett barn åker slalom

Nu äntligen är årets första aktiviteter bestämda. Det blir en riktigt aktiv vinter med skidåkning, självförsvar och YOGA. Anmäl er så snart ni kan så ni garanterar er plats.

 

4-6 januari Arbetshelg och planeringsmöte av årets arbetsområden på Mälargårdarna

Jippi – nytt år och nya möjligheter! Vad passar väl bättre än att börja året med en gemensam arbetshelg på våra fina gårdar?!. Planen denna helg är att arbeta med inomhusmiljöerna i husen som exempelvis städning och fönstervård. Under lördagen väntar även möte och gemensam promenad i vår innemiljö samt utemiljö för att sammanställa vilka arbetsområden som behöver göras under kommande år. Har du gått och grubblat över något som du vill arbeta med eller hur vi kan planera för att öka tillgängligheten ytterligare på Mälargårdarna är du varmt välkommen att följa med.

Ansvarig funktionär: Elin Gräslund

 

11-13 januari YOGA/självförsvar

Den här helgen tar vi hand om kropp och själ. YOGA är ett mycket bra sätt att få bättre balans, att lära sig andas rätt och att bli starkare, både i kroppen och knoppen. Självförsvarsdelen kommer koncentrera sig på just självförsvar. Vi kommer lära oss att försvara oss och att använda kroppen optimalt för det.

Ansvarig funktionär: Reine Gunnarsson

 

18-20 januari Studiofix

Studion på gårdarna ska fixas iordning. Vi kommer gå igenom instrumenten och all utrustning för att ser till så att allt är helt och funktionellt. Troligtvis blir det jammande och sjungande och kanske vi skriver mer på vår jubileumssång.

Ansvarig funktionär: Anderz Malgodal

 

25-27 januari Skidhelg i Järvsö

Häng med på en härlig och förhoppningsvis snöig skidweekend i Järvsö, Hälsingland och åk utför eller längd. Vi åker med stora bussen från Telefonplan fredag kväll kl. 18 och resan tar ca 4 timmar. Vi bor på Bergshotellet som ligger mitt i pisten i Järvsöbacken med hela 20 nedfarter, bara 500 meter från Järvsö centrum. Hotellet har bastu, skiduthyrning och skidshop. Backen har öppet kl. 9-16 och vi beräknar vara tillbaka vid Telefonplan på söndag ca kl. 21.

Kostnad för helgen är vuxen 1400 kr, ungdom 7-25 år 700 kr, barn 4-6 år 500 kr och 0-3 år gratis.
I priset ingår resa, boende, alla måltider lördag och söndag samt liftkort för två dagar. OBS skidhyra ingår ej!
Sista anmälningsdag är fredag den 4 januari och din anmälan är bindande. Ange deltagare, ålder, eventuella allergier/specialkost och om ni ska åka utför, längd eller både och samt behov av ledsagare.

Ansvariga för helgen är Maria Wåglund och Zaiga Zalkalns

 

25-27 januari Teknik- och radiohelg på gårdarna

Årets första teknikhelg. Återigen samlas vi för att fixa och dona med våra teknik- och radioprylar. Vi ägnar oss åt amatörradio och tekniska saker. Kom och testa på du också.

Ansvarig funktionär: Esko Antikainen

Träffa några medlemmar!

en bild på familjen Åberg (Lotta, Torbjörn, Oliver och Hugo), tagen i en skidbacke. Alla har täckkläder, hjälmar och skidglasögon, i Torbjörns glasögon reflekteras hans hand som tar fotot. Det är lite disigt väder och i bakgrunden skymtar granar.

Hej familjen Åberg!

Hej familjen Åberg! Hur och när kom ni med i Aktiva Synskadade? Vi letade på nätet efter en förening för synskadade och hittade då Aktiva

Läs mer »
Mikael Åkerberg spelar goalball

Hej Mikael Åkerberg!

Hej Mikael Åkerberg, funktionär och ansvarig tränare för goalballverksamheten! Hur kom du med i Aktiva Synskadade?Det var genom att jag började spela goalball i föreningen. Efterhand

Läs mer »
Ingrid Wallsten gör tummen upp

Hej Ingrid Wallsten!

Hej Ingrid Wallsten! Hur kom du med i Aktiva Synskadade?Det var mamma som fixade det. Hur länge har du varit med?2 år. Vad gör du

Läs mer »
Porträttbild på Adrian Mikkelsen. Han har ljusgrön tröja, glasögon med mörka bågar och tittar in i kameran

Hej Adrian Mikkelsen!

Hej Adrian Mikkelsen! Hur kom du med i Aktiva Synskadade?Det var mina föräldrar som berättade om föreningen för mig när jag var liten. Hur länge

Läs mer »

Aktivitetskalender

Vår Facebook