Hoppa till innehåll

Aktiva Synskadade medarrangörer för Goalball-SM 4-5 december

Hej Mikael Åkerberg, bland annat tränare för Aktiva Synskadades goalball-lag, kan du berätta lite om Goalball-SM som Aktiva arrangerar tillsammans med Hammarby Goalball?

Absolut! 4-5 december går tävlingarna av stapeln på Gubbängshallen i Stockholm och lag från hela Sverige kommer att delta. Senast vi arrangerade SM var det också i Gubbängshallen (2017) och 2011 arrangerade Aktiva 20-årsjubileum av Goalball-SM i Enköping, med bankett och boende på Aktivas gårdar, Mälargårdarna.

Aktiva Synskadade har 9 SM-guld på herrsidan och 6 SM-guld på damsidan. Numera spelas SM i mix-klass. Senaste SM-Guldet togs 2018 i Linköping.

I år deltar 5 lag, vilket är väldigt glädjande för svensk goalballs utveckling. De senaste åren har det varit 3-4 lag som deltagit. I år gör Umeå Parasportförening debut i SM sammanhang. Ytterligare en glädjande utveckling är att 4 av 5 lag har minst en tjej med i sin laguppställning.

Aktiva Synskadades lag består av Mikael Åkerberg, Piotr Lawniczak, Lisa Ly, Johannes Segersten och Alexander Smedberg. Coach Annika Klingström. Målet är självklart att återta SM-titeln. Det andra stockholmslaget, (Hammarby), består av Rebekah Krebs, Stefan Gahne, Magnus Rendahl och Tomas Törnblom. Coach Christian Bergström.

Vi kan inte ta in så mycket publik, vi måste hålla oss under 100 personer i lokalerna. Målet är att livestreama slutspelsmatcherna via Sweden Goalball (official) Facebooksida. ST: en bild på Mikael Åkerberg som kastar sig framför ett mål under Elitserien i Göteborg 2020.

GÖTEBORG 20200926 Elitserien i Goalball. Foto Björn Larsson Rosvall / Exponera

Träffa några medlemmar!

en bild på familjen Åberg (Lotta, Torbjörn, Oliver och Hugo), tagen i en skidbacke. Alla har täckkläder, hjälmar och skidglasögon, i Torbjörns glasögon reflekteras hans hand som tar fotot. Det är lite disigt väder och i bakgrunden skymtar granar.

Hej familjen Åberg!

Hej familjen Åberg! Hur och när kom ni med i Aktiva Synskadade? Vi letade på nätet efter en förening för synskadade och hittade då Aktiva

Läs mer »
Mikael Åkerberg spelar goalball

Hej Mikael Åkerberg!

Hej Mikael Åkerberg, funktionär och ansvarig tränare för goalballverksamheten! Hur kom du med i Aktiva Synskadade?Det var genom att jag började spela goalball i föreningen. Efterhand

Läs mer »
Ingrid Wallsten gör tummen upp

Hej Ingrid Wallsten!

Hej Ingrid Wallsten! Hur kom du med i Aktiva Synskadade?Det var mamma som fixade det. Hur länge har du varit med?2 år. Vad gör du

Läs mer »
Porträttbild på Adrian Mikkelsen. Han har ljusgrön tröja, glasögon med mörka bågar och tittar in i kameran

Hej Adrian Mikkelsen!

Hej Adrian Mikkelsen! Hur kom du med i Aktiva Synskadade?Det var mina föräldrar som berättade om föreningen för mig när jag var liten. Hur länge

Läs mer »

Aktivitetskalender

Vår Facebook