TEMA: Medlemspresentation

Syntolkning: en actionbild på Mikael i goalballkläder på en spelplan, precis när han har sulat iväg en blå boll. I bakgrunden ser man nätet från målen.

Hej Mikael Åkerberg, funktionär och ansvarig tränare för goalballverksamheten! Hur kom du med i Aktiva Synskadade?
Det var genom att jag började spela goalball i föreningen. Efterhand har det utvecklats till grenansvarig och tränare.

Hur länge har du varit med?
Sedan 2010.

Vad gör du i föreningen?
Jag är tillsammans med Rebekah Krebs ansvarig för goalballverksamheten. Det innebär att vi planerar allt vi gör på ett år i form tävling och träning, varje vecka leder vi träningarna och försöker hela tiden hitta en bra utvecklande nivå för alla som vill spela goalball. Vi är också både coacher och spelar själva på de olika tävlingarna, beroende på vilken tävling och nivå det gäller. Dessutom genomför vi egna tävlingsarrangemang i år i form av Sverigeserien, Ellitserien och Stockholm Paragames

Vad är positivt med att vara med i föreningen?
Jag tycker Aktiva Synskadade är en förening med en aktiv livsstil i fokus, vilket jag själv tycker är viktigt och gärna vill vara med och sprida till andra. Att idrotten som jag brinner för har fått vara med och ta en större plats i föreningens verksamhet tycker jag är roligt och viktigt. Idrott kan ger så mycket tillbaka i självförtroende, ökad fysisk kapacitet, vänner, möjlighet att tävla på lika villkor och mycket mer.

Syntolkning: en actionbild på Mikael i goalballkläder på en spelplan, precis när han har sulat iväg en blå boll. I bakgrunden ser man nätet från målen.