Rapport från fäktning på Sicilien 25 januari 2019

Här kommer en liten uppdatering från fäktningsresan till Sicilien som gick av stapeln i januari i år.

Den 25 januari reste ett gäng på nio personer från Aktiva Synskadades fäktningsavdelning mot den lilla staden på Modica på Sicilien i Italien. Den 26 januari tävlade våra deltagare individuellt i fäktning i blindo (med ögonbindel). I damklassen tog Nora Zetterwall sjundeplatsen och Oliwia Wisniewska niondeplatsen. I herrklassen kom Magnus Nyborg åtta och Emil Erdtman elva.

I tävlingen deltog elva damer och elva herrar från Frankrike, Italien och Sverige. Vinnarna hette Veronica Tartaglia, Italien och Rafael Brendel, Frankrike. På söndagens lagtävling gick det bättre för Magnus och Emil, som vann tillsammans med Philippe Imbert och Rafael Brendel. Nora och Oliwia fäktades med Jeanne Petroff och Camille Couston, och kom trea. Det svenska landslaget hade god coachhjälp av Adrian Cubela från Spanien.

Malgorzata Wisniewska, Patrik Nyborg och Dane Zetterwall var oumbärliga som ledsagare och följeslagare. Vid tävling i fäktning i blindo ska varje tävlande ha en medhjälpare som leder fram till pisten, berättar om motståndaren och ger råd i pauserna. Sergio Gonzalez hjälpte Emil, men spenderade också tid i verkstaden där han lärde sig att konstruera och reparera värjor.

Modica är ett viktigt centrum för italiensk fäktning och tävlingarna live-sändes. På lördagens middag hölls flera tal om planerna på uppvisning i Paralympics 2020. På söndagskvällen blev vi bjudna på en guidning genom den medeltida staden, med besök i en gammeldags chokladfabrik. Måndagen ägnades åt hemresan, som blev fem timmar längre på grund av inställt flyg.

Ett glatt gäng på Sicilien januari 2019.
Följ oss gärna på sociala medier för att få senaste nytt!