En lärorik safari-helg på Kolmården

9 aktiva barnfamiljer har haft en toppenhelg på Kolmårdens djurpark. Den första september var vi samlade vid entrén precis vid öppning för en heldag bland djur, natur och Bamseland. Det bjöds också på många djurshower där vi alla fick lära oss mycket om det enskilda djurets egenskaper och behov liksom FN:s miljö- och klimatmål. 

Utöver alla vackra miljöer och fantastiska djur och lekplatser fanns där en av Europas tuffaste berg-och dahlbanor. Helt byggd i trä och med flera loopar. Ett paradis tyckte gruppens modigaste barn och ungdomar som fick chansen att åka denna attraktion hur mycket dom orkade då det inte var några köer alls.

I samband med stängning åkte vi tillsammans upp till Safari Camp som är ett tältområde som påminner om Afrikas savanner.  Här befinner sig bland annat Zebror och giraffer precis intill. Men först skulle vi få möta lejonen på nära håll. Vi fick i mindre grupper gå in i något som skulle kunna liknas vid en större bur mitt i lejonområdet. Häftigt tyckte alla som var så nära att man kunde höra lejonens andetag.

Kvällen spenderades därefter på Safari camp med en härlig BBQ-buffe, eldstad och fri lek. En dröm för alla barn som sprang runt och lekte medan det blev allt mörkare. Kvällen avslutades framför eldstaden där de barn som fortfarande var uppe berättade en gemensam spökhistoria.

På söndag morgon vaknade vi alla upp till en härlig frukost efter en natt i tält. Dom allra morgonpiggaste hade varit uppe ett tag för att få ett nära möte med djuren som befann sig intill. Det är ju något magiskt med att tälta och inte minst när man får vakna upp i dimma med savannens djur på nära håll.

Därefter spenderades dagen för några på äventyrsbad medan andra tillbringade resterande tid på djurparken.

Vid hemfärd var alla glada men trötta efter en fantastiskt trevlig vistelse tillsammans.