Helgverksamhet

Här hittar du exempel på vanliga teman för Aktiva Synskadades helgverksamheter. Aktiviteterna är som regel på Mälargårdarna utanför Enköping. Om du som medlem inte bor i närheten av gårdarna, kan du få din resa betald av föreningen.


Drönarbild på våra gårdar utanför Enköping. Det är ett par stora vita byggnader, med havet i bakgrunden och skog och åkrar runt om gårdarna.
Våra gårdar utanför Enköping, innan ommålning. FOTO: Christoffer Borchert

Musikhelger

På gårdarna har vi ett utrustat musikrum med instrument och allt som behövs för att jamma loss. Vi har också en studio där man kan spela in det man skapat och kanske även göra en egen skiva? Musik gillar nästan alla och vi kan här spela och sjunga på alla nivåer. Ibland har vi musikal som tema, vilket kan betyda att man får uppträda.


Radio- och teknikhelger

Vi har en amatörradioklubb kopplad till Aktiva Synskadade, som träffas regelbundet ute på gårdarna. Alla med intresse för amatörradio är välkomna, oavsett erfarenhet. Klicka HÄR för att komma till deras hemsida. Våra duktiga ledare för klubben har lång erfarenhet och tar gärna emot nya deltagare.


Sporthelger

Våra idrottsverksamheter tränar inte bara regelbundet under veckorna, utan träffas också då och då ute på gårdarna, för att intensivträna och spela under hela veckoslutet. Vi har också återkommande motorhelger, då vi till exempel kör gokart, fyrhjulingar och bilar, samt att vi ibland rider och klättrar eller gör andra aktiviteter som handlar om att röra på sig.


Hälsohelger

Under dessa helger tänker vi på hälsan på alla plan. Vi lagar hälsosam mat, bakar och lär oss hur vi kan ta hand om både kropp och själ. Vi går på sköna promenader i den fina närmiljön, gympar och provar yoga.
Det brukar bli en helg med lite utmaningar och stort fokus på sunt leverne.


Familjehelger

Familjer med barn och/eller föräldrar som är synskadade träffas på Mälargårdarna för att dela erfarenheter, leka, pyssla eller baka tillsammans. Det är en fin möjlighet att lära känna varandra lite närmare, samt dela med sig och få tips och råd på hur man kan hantera olika situationer som synskadad förälder eller barn.


Lilla Julafton och Kräftskiva

Varje år i december har vi en egen Lilla Julafton då vi pysslar, bakar, lagar julbord och njuter av den goda maten tillsammans. Vi har även en pepparkakshustävling under denna helg, som är mycket populär och där fina konstverk blir till. Helgen är till för alla – stora som små – och har man tur kommer även Tomten förbi… Vi brukar också anordna kräftskiva varje höst, med allt som hör till av sång och mat.

Vill du veta mer? Kontakta vårt kansli, kansli(at)aktivasynskadade.org, 08-744 15 93, 070-199 26 11