Med helgverksamhet menas helger som bedrivs på Mälargårdarna.
Nedan är några exempel på återkommande temahelger.

Aktiv Träffpunktshelger
Träffpunkt är en verksamhet inom föreningen som kom att växa fram under hösten 2010. Helgen riktar sig till alla åldersgrupper och är tänkt att fungera som en mötesplats för föreningens medlemmar.  Under våren kommer det att finnas möjlighet att vara aktiv på tre inplanerade träffar. För dig som är ny eller funderar på att bli medlem är detta ett fantastiskt tillfälle att lära känna våra gårdar samt flera av de medlemmar som redan är aktiva, under trevliga former.  Helgerna har under våren olika teman, men tanken är att det även finns möjlighet att prova på en rad andra aktiviteter som redan finns att tillgå på gårdarna. Dessa helger är även tänkta till att du som medlem har en möjlighet att påverka, genom att du i god tid har en chans att komma med önskemål och förslag på aktivitet som du önskar.

Musikhelger
På Mälarvik har vi ett utrustat musikrum med instrument och allt som behövs för att jamma loss. En studio där man kan spela in det man skapat och kanske även göra en egen skiva. Musik gillar nästan alla och vi kan här spela och sjunga på alla nivåer.

Lilla Julafton
Varje år i december har vi en egen Lilla Julafton då vi pysslar, bakar, lagar julbord och njuter av den goda maten tillsammans. Vi har en pepparkakshus-tävling också under denna helg som är mycket populär där fina konstverk blir till.
Helgen är till för alla, stora som små och har man tur kommer även Tomten förbi…

Hälsohelger
Under dessa helger tänker vi på hälsan på alla plan. Vi lagar hälsosam mat, bakar och lär oss hur vi ska ta hand om oss från kropp till själ. Vi går på sköna promenader i den fina närmiljön, gympar och provar Yoga.
En helg med lite utmaning och sunt leverne. 

Familjehelg
Familjer där barn och/eller förälder är synskadad träffas på Mälargårdarna.
Vi delar erfarenheter, leker lekar, pysslar och bakar tillsammans.
En bra helg för att lära känna varandra lite närmare och dela med sig och få tips och råd på hur man kan hantera olika situationer som synskadad förälder eller barn.